nlc.hu
Aktuális

Vonatbaleset Mindszentnél

Heten is meghalhattak egy vonatszerencsétlenségben Mindszentnél

A vonaton 22 utas volt, közülük ketten súlyosan, nyolcan könnyebben megsérültek; a teherautó utasai közül többen meghaltak.

Vonat elé hajtott egy kistehergépkocsi Mindszentnél. A vonatkszerencsétlenségben többen megsérültek és többen meghaltak – írja a rendőrség nyomán a Délmagyar.

Az ütközés következtében a vonat kisiklott és az árokba borult. A balesethez a hódmezővásárhelyi, a szentesi és a szegedi hivatásos, valamint a mindszenti önkéntes tűzoltókat riasztották. A műszaki mentést a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja. A helyszínre egy mentőhelikopter is kiérkezett. Az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták – írja a katasztrófavédelem.

A Mávinform azt közölte a honlapján, hogy

a vonaton 22 utas volt, közülük ketten súlyosan, nyolcan könnyebben megsérültek; a teherautó utasai közül többen meghaltak.

Hozzátették, hogy a fénysorompó jól működött, a kisteherautó a tilos jelzés ellenére hajtott a vonat elé.

A helyszínelés és a műszaki mentés miatt várhatóan szerda reggelig Szentes és Hódmezővásárhely között pótlóbuszok közlekednek – írták.

Helyszíni információk szerint a balesetben heten vesztették életüket.

vonat átkelő

Képünk illusztráció (Fotó: Unsplash)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top