nlc.hu
Aktuális

Elszökött a rendőrség elől, 14 évig bujkált egy barlangban

Társaival pár fillérért rabolt ki egy benzinkutat, majd 14 évet töltött egy barlangban bujkálva

Tizennégy évig élt barlangban az a kínai férfi, aki még 2009-ben kirabolt egy benzinkutat. Liu Moufu sógorával és egy másik bűntársával összesen 156 jüant (mai értéken számítva körülbelül 8000 forintot) zsákmányolt, hatvan jüant gyorsan el is költöttek ételre és tűzijátékra, így fejenként mindössze 32 jüan maradt nekik. 

A rablás után kis idővel a rendőrség letartóztatta Liu Moufut és társukat, neki viszont sikerült elmenekülni a hatóságok elől. Napokig csak az erdőben bujkált, majd talált egy barlangot, és ott húzódott meg. Igaz, néha azért visszalopózott szülőfalujába némi élelemért, illetve meglátogatni a szüleit, de igyekezett akkor érkezni, amikor valamilyen ünnepség miatt a többiek a főtéren gyülekeztek. Persze volt, aki így is észrevette, hogy a faluban járt, de a rendőrség mégsem bukkant a nyomára. 

Nem tudni, hogy családja tudta-e, hogy hol rejtőzik, vagy azért nem segítettek a hatóságoknak, mert maguk sem tudták, hol keressék a férfit, aki egyre magányosabb lett. Felesége és a többi családtagja azonban sokági nem tudta meggyőzni, hogy térjen haza, de még apja temetése és fia esküvője miatt sem adta fel a barlangi életet. Nemrég azonban mégis meghozta ezt a döntést. „Elmúltam 50 éves, a feleségem nem örvend túl jó egészségnek, és született egy unokám. Szeretnék normális életet élni!” – indokolta meg, hogy 14 év után miért nem akar tovább bujdokolni. 

Ugyan a rablás régen történt, a férfit még most is elítélhetik és rács mögé küldhetik tette miatt, mert ugyan csekély volt az összeg, amit társaival elvittek a helyszínről, a rablás nagyon súlyos bűncselekménynek számít.

Egy barlang bejárata

Képünk csak illusztráció. (Fotó: Pixabay)

(via Oddity Central)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top