nlc.hu
Aktuális

NAV-osok élesztették újra egy fiatal nőt

Egy fiatal nőre hatalmas fa zuhant, a NAV pénzügyőrei élesztették újra

A NAV munkatársai azonnal cselekedtek.

Többméteres kidőlt fa törzse csapódott egy autósra a hétfői szélviharban az 1-es főúton, akinek az életét a NAV pénzügyőrei segítettek megmenteni, írják közleményükben.

kidőlt fa

A kép csak illusztráció (Fotó: Getty Images)

A győri NAV  pénzügyőrök éppen a munkájukat végezték, amikor a baleset történt, és azonnal a súlyosan sérült fiatal nő segítségére siettek, majd cselekedtek:

  • Útlezárással biztosították a helyszínt.
  • Az egyik járőr puszta kézzel hajtogatta ki a roncsolt autó tetejét, míg kollégája kábeleket vágott át a gyorsabb mentés érdekében.
  • Az egyik pénzügyőr az ájultan fekvő, vérző arcú és egyenetlenül lélegző nő fejét szakszerűen rögzítette, miközben a mentőszolgálattal telefonon tartották a kapcsolatot.

Perceken belül megérkeztek a tűzoltók és a mentők is, így közös erővel folytatták az életmentést. A fiatal nőt az újraélesztés után eszméletlenül, de stabil állapotban szállították kórházba.

Fontos, hogy az ilyen nehéz helyzetekben legyen valaki, aki kész cselekedni. Számos alkalommal mentették már meg így a bajbajutottak életét. 2022 májusában civilek mentettek ki egy férfit egy égő kisteherautóból az M5-ös autópályán. Az autókat szállító tréler egy jelzőtáblánál borult fel, a sofőr azonban nem tudott kiszállni. A pannonhalmi Rotary Club tagjai felmásztak az oldalára dőlt járműre, hogy segítsenek. Egyikük a táblát tartotta, társa az ajtót feszítette fel, miközben a kisteherautó alja már lángolt. Az önkéntes segítők összehangolt munkával szabadították ki a sofőrt, akinek egy vékony résen végül az utolsó pillanatban sikerült kijutnia az autóból.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top