nlc.hu
Aktuális

Jóval olcsóbb a benzin Romániában, mint nálunk

Romániában száz forinttal olcsóbb a benzin, mint Magyarországon

Nálunk drágábban csak a szerbek és az osztrákok kapják az üzemanyagot.
Egy fehér autóba tankolnak egy benzinkúton

Hiába csökken a benzin ára, még így jóval drágább, mint a környező országok nagy részében – számolt be az RTL Híradó. A csatorna riportjából kiderül, hogy ennek hátterében az állhat, hogy a környező országok cégeihez képest még mindig kimagaslóan nagy haszonnal dolgoznak az olajkereskedők, köztük a MOL is.

A friss adatok szerint a benzin átlagára jelenleg 611 forint literenként. Ez ugyan az év elejéhez képest több mint 25 forintos csökkenés, de még így is a legmagasabb az ár a környező országokhoz képest – írták, hozzátéve, hogy a különbség is folyamatosan nő. Míg három hete Szlovéniában és Romániában 70 forinttal volt olcsóbb az üzemanyag literenkénti ára, ez az érték mostmár 100 forintra rúg. A hazaiakhoz hasonló árakkal Ausztriában és Szerbiában találkozhatunk.

A tévécsatorna megkérdezte Bujdos Esztert, a Holtankoljak.hu ügyvezető igazgatóját is, aki szerint egyértelmű, hogy kevesebb benzint vásárolnak a hazai kutakon.

„A magyar piacon az látszik, hogy elég jelentősen csökkent a kereslet a benzin és a gázolaj iránt is. A piac nagyon várja, hogy élénküljön a forgalom és volument tudjanak eladni a benzinkutak” – mondta a szakember.

Az Erste elemzője szerint a benzinárstop eltörlése után az üzemanyagkereskedők megduplázták a beszerzési és eladási ár közötti profitjukat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top