nlc.hu
Aktuális

Bezár a Disneyland egyik fő látványossága

Bezár a Disneyland egyik fő látványossága, már csak a hónap végéig látogatható

Várhatóan 2024-re elkészül az új hullámvasút, ami Tiana hercegnő történetén fog alapulni.
Splash Mountain

Megkezdődött a végső visszaszámlás a Disneyland Splash Mountain nevű attrakciójának rajongói számára – írta meg a CBS.

A park szerdán jelentette be, hogy a látványosság május 31-én bezár, így a park látogatói alig több mint egy hónapot kapnak arra, hogy utoljára utoljára leszáguldhassanak a rönkcsúszdán.

Eredetileg 2020-ban jelentették be a pálya témájának megváltoztatására vonatkozó terveket. Erre azért van szükség, mert a pálya alapjául szolgáló 1946-os “Song of the South” (A Dél Dala – Rémusz bácsi meséi) az utóbbi években kemény kritikákat kapott az állítólagos rasszista felhangja miatt. A film egy fiatal fiú történetét meséli el, aki a polgárháború után meglátogatja nagymamája ültetvényét.

A látványosság helyére a Tiana’s Bayou Adventure kerül, amely a Disney első fekete hercegnője, Tiana hercegnő kalandjait követi nyomon A hercegnő és a béka című filmből.

„A Tiana’s Bayou Adventure Tiana hercegnő történetére épül, egy olyan karakterre, akinek büszkesége és kitartása egy egyetemes igazságra emlékeztet minket: bennünk rejlik a lehetőség, hogy valóra váltsuk álmainkat” – mondta Carmen Smith, a Disney kreatív fejlesztésért és befogadó stratégiákért felelős alelnöke egy nyilatkozatban.

A Walt Disney World már januárban bezárta a Splash Mountain ottani változatát.

A Disney új részleteket is közzétett a Tiana’s Bayou Adventure-ről, többek között bejelentette, hogy a rajongók által kedvelt karakterek, mint Tiana hercegnő, Naveen herceg, Odie mama és még sokan mások is részt vesznek majd a menetben – sokuknak a film eredeti színészei adják majd a hangjukat.

A hullámvasutak a kaliforniai Disneyland Parkban és a floridai Magic Kingdom Parkban 2024-ben nyitnak majd meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top