nlc.hu
Aktuális

Felháborodást okozott Minnie egér új ruhája

Felháborodást okozott Minnie egér új ruhája

Kiakadtak a netezők, hogy lecserélték Minnie egér híres piros-fehér pöttyös ruháját.
Minnie egér

A párizsi Disneyland idén ünnepli a 30. születésnapját, és az évforduló alkalmából új ruhát kapott Minnie egér. A rajzfilmfigurát csaknem száz éve, 1928-ban alkották meg, és azóta szinte védjegye lett a piros-fehér pöttyös ruha.

Minnie egér új megjelenését Stella McCartney divattervező álmodta meg: nemcsak a ruhát cserélte le nadrágkosztümre, hanem a piros-fehér pöttyök is kék-feketék lettek.

A divattervező szándékosan készítette Minnie ruháját felvilágosultra és progresszívra, Minnie új megjelenésével az a cél, hogy a rajzfilmfigura „a haladás szimbólumává váljon egy új generáció számára”.

A Disneyland Paris kedden mutatta be a híres karakter új ruháját a Twitteren, és perceken belül felhasználók tucatjai adtak hangot a felháborodásuknak a stílusváltás miatt. A legtöbben azt kifogásolták, hogy a Disney túltolta a politikai korrektséget, az új Minnie pedig úgy néz ki, mint Hillary Clinton.

(Kiemelt kép: Anthony WALLACE / AFP)

(Daily Mail)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top