nlc.hu
Aktuális

Jobb helyett bal lábát műtötték meg egy szlovák férfinek

Tévedésből rossz lábát műtötték meg egy férfinek Szlovákiában

A bíróság 6000 eurós kártérítést ítélt meg a páciensnek, aki nagyobb összegért fellebez.
lábműtét

Tévedésből a jobb helyett a bal térdét műtötték meg egy idős férfinek a nyitrai kórházban – számolt be a parameter.sk. A lap szerint a Nyitrai Járásbíróság kedden hirdetett ítéletet az ügyben, ami szerint a kórháznak nem vagyoni károkozás miatt 6 ezer eurót kell fizetnie a férfinek.

A sértett eredetileg 65 ezer euró kártérítést követelt az intézménytől a nehezített szociális érvényesülés miatt, ezt azonban elutasította az ítélőszék. 

Senki sem veszi számításba, hogy életem végéig le lettem írva. Katasztrofális a kártérítés összege. Egyértelműen fellebbezni akarok” – nyilatkozta František Rapan károsult az ítélethirdetés után.

Ügyvédje, Samuel Baránik szerint a kórház szándékosan azzal érvelt, hogy a páciens bal térde is rossz állapotban volt.

„Ez egy teljesen céltudatos védekezés. A műtős nem tudta, milyen állapotban van a bal térd, semmilyen információjuk nem volt róla, semmilyen műtét előtti kivizsgálást nem végeztek róla. A bíróságok lényegesen nagyobb összegeket ítélnek meg becsületsértések miatt, miközben az nem visszafordíthatatlan állapot. Rapan számára ez négy év az életéből, és visszafordíthatatlan hatást gyakorolt a szervezetére” – nyilatkozta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top