nlc.hu
Aktuális

Dinoszauruszt ábrázoló Guinness-rekorder bringás GPS-rajz

6 napig tekertek, hogy egy óriási dinoszauruszt rajzoljanak a térképre

Egy mindannyiunkat érintő, világméretű válságra szeretnék felhívni a figyelmet a gigantikus dinoszaurusszal, ami a világ legnagyobb kerékpáros GPS-rajza.
A montázson a kerékpáros csapat, és az általuk kerékpározással létrehozott, dinoszauruszt ábrázoló GPS-rajz

A Guinness hivatalosan is elismerte, hogy a Franciaország közepére felrajzolt hatalmas velociraptor a valaha készült legnagyobb kerékpáros GPS-rajz.

Négy barát tavaly október 30. és november 5 között 1025 kilométert tekert, hogy elkészüljön a hatalmas dinoszaurusz körvonala. Maxime Brugère, Florent Arnaud, Franck Delome és Nicolas Meunier 43 óra, 47 perc és 26 másodperc alatt teljesített célt.

Brugère azt mondja, azért dinót rajzoltak a térképre, mert így szeretnék felhívni a figyelmet egy mindannyiunkat érintő, világméretű válságra.

„A dinoszauruszok jelentik a bizonyítékot arra, hogy a meghatározó fajok is gyorsan kihalhatnak, és éppen ezt éljük most át a hatodik tömeges kihalással – mondta a kerékpáros. – Mi vagyunk ennek a környezeti válságnak a fő okozói, de egyben a fő áldozatai is. A jövő a mi kezünkben van, és a kerékpározás az egyik legjobb módja annak, hogy hozzájáruljunk a változáshoz”.

Korábban II. Erzsébet óriási portréját rajzolta meg GPS segítségével egy pilótanő, ha pedig szereted az ilyesmit, ismerd meg Mariannt, aki GPS-szel rajzol.

(Kiemelt kép: nlc-montázs, forrás: Strava)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top