nlc.hu
Szabadidő

Tandem biciklivel tekerték körbe a Földet.

Tandemeztek az első randin, aztán 180 nap alatt körbebiciklizték a Földet

A páros 180 napon keresztül tandemben kerékpározott a rekordkísérlet során, és megkerülték a Földet.
Laura Massey-Pugh és Stevie Massey, akik tandem biciklivel körbetekerték a Földet 180 nap alatt

Nem mindennapi utazáson van túl egy brit pár: tandem biciklivel tekerték körbe a Földet. Fél év alatt több mint 29 ezer kilométert kerékpároztak 21 országon keresztül, és most jelentkeztek a Guinnessnél, hogy a szervezet elismerje a világcsúcsot.

Laura Massey-Pugh és Stevie Massey idén december 1-jén érkezett vissza Berlinbe, oda, ahonnan 180 nappal korábban elindultak. Azért döntöttek a tandem bicikli mellett, mert olvastak egy női páros rekordjáról, akik 263 nap alatt teljesítették a kihívást. Megnézték, hogy a férfi rekord 281 nap, vegyes csapatban pedig akkor még nem született rekord.

Biztosak voltak abban, hogy mindkét korábbi csúcsot meg tudják dönteni, majd vegyes kategóriában indultak. A rekordkísérlet előtt az is sokat nyomott a latban, hogy első randijukon tandem kerékpáron tekertek.

Ilyen volt a berlini célba érkezésük:

A Guinness szabályai szerint legalább 29 ezer kilométert kellett egy irányba tekerniük, és érinteniük kellett két antipodális pontot – leegyszerűsítve: egy gömb felületén olyan pontok, amelyek egymással szemben helyezkednek el, összekötve őket pedig átmérőt képez a vonal –, valamint ugyanoda kellett megérkezniük, ahonnan elindultak.

A rekordkísérlet egyelőre nem hivatalos, de ha minden jól alakul, a pár hamarosan Guinness-rekordernek mondhatja magát.

Korábban írtunk Illés Adorjánról, aki mindenét eladta, hogy körbebiciklizhesse a Földet. Ez négy év alatt sikerült neki, de ő sokkal többet tekert. 

(Kiemelt kép: Instagram/stela_tandem)

(UPI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top