nlc.hu
Szabadidő

Körbetekerte a világot

Mindenét eladta Adorján, hogy körbebringázhassa a Földet

Teljesen felszámolta korábbi monoton életét.
bicikli

Illés Adorján mindenét eladta, hogy körbebiciklizze a Földet, ami 4 év és 10 nap alatt sikerült neki – írja a Vasárnapi Blikk.

A Tata melletti,  2800 fős Baj községből származó fiatalember jól menő mérnöki állását hagyta ott 2015 nyarán, hogy világ körüli útra induljon biciklivel. Minden mozdíthatót eladott az albérletéből, a végkielégítéssel együtt 4 millió forint jött össze. “Egy percig sem féltem az ismeretlentől, pont azért, mert nem tudtam, mi lesz. De tudtam, hogy minden napom olyan lesz, amilyen előtte még soha” – vallotta be a bulvárlapnak Adorján, aki olykor csupán pár szem rizst evett vacsorára, máskor kukáznia kellett, hogy ételhez jusson, mégis bátran és boldogan tekert tovább.

Ahol életveszélybe kerültem, ott is fantasztikusan éreztem magam. (…) Hetente biztos megtörtént, hogy majdnem elcsapott egy busz vagy kamion” – mesélte a fiatalember, aki ma már életvezetési tanácsokat ad, előadásokat tart, fotóiból pedig könyvet adott ki.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top