nlc.hu
Aktuális

Zarándokok tömege Bodrogkeresztúron

Aggódnak a helyiek: 70 ezer zarándok is érkezhet a csodarabbi sírjához Bodrogkeresztúrra

A világ minden tájáról jönnek zarándokok Bodrogkeresztúrra. Évről évre egyre többen érkeznek, hogy imádkozzanak és együtt legyenek, ám nem minden helyi lakos örül annak, amivel ez az óriási tömegrendezvény jár.
Bodrogkeresztúr

Csaknem 70 ezer emberre számítanak hétfőn Bodrogkeresztúron a csodarabbi halálának évfordulójához kapcsolódó zarándoklaton – számolt be az RTL Híradó. Reb Steiner Saje nevéhez egy sor csoda kapcsolódik. A település központjában lévő korábbi lakhelyén emlékházat alakítottak ki. Dédunokája azt nyilatkozta, hogy a haszid zsidók a dédapja lelkéhez imádkoznak ilyenkor. 

Reb segített mindenkinek: zsidókon, nem zsidókon. Vendégül látta őket, közösséget teremtett és csodákat tett. Az emberek nagyon bíznak abban, hogy a csodarabbi lelke itt maradt és segít nekik. Ezért jönnek ide” – mondta Menachem Mendel Rubin.

A keddig tartó zarándoklat – sok helyi szerint – megterheli a csaknem ezer lelkes település életét. “Mi elfogadjuk, hogy zarándoklat van, meg nem tudom még micsoda… kívánságunk többek között az lenne, hogy ne hagyjanak maguk után ilyen rettenetes szemetet” – panaszolta az egyik ott élő.

Bodrogkeresztúr polgármestere szerint évről évre egyre több zarándok érkezik a faluba.

Kiemelt fotó forrása: RTL Híradó – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top