nlc.hu
Aktuális
Csótányok az Apáczai Csere János gimnáziumban

Csótányinváziótól tartanak egy budapesti gimnáziumban

Több tucat rovar bukkant fel az Apáczai Csere János gimnáziumban.

Több tucat csótányt láttak a diákok hétfőn a budapesti ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégium épületében, többek között a tantermekben, a folyosón és a mosdókban is – írja egy szülő jelzése alapján a Blikk.

A szülő szerint az igazgató közölte, hogy az iskolában mindig is probléma volt a csótányokkal, de két héttel ezelőtt történt rovarirtás, és a rovarok a szer hatására másztak elő a zugaikból.

Csótányok egy konyhában

Csótányok. A kép illusztráció (Fotó: Getty Images

Krekus Zsolt igazgatóhelyettes a lapnak azt mondta: az iskolában az előírásoknak megfelelően negyedévente van kártevőirtás, a legutóbbi nemrég volt. Hozzátette, hogy egy hatalmas, belvárosi ingatlanról van szó, lehetséges, itt-ott csótány bukkan fel az épületben.

Korábban egy másik fővárosi iskolában láttak csótányokat: egy szülő szerint a diákoknak 18 foknál hidegebb termekben, csótányok között kell tanulniuk a budapesti Jaschik Álmos Művészeti Szakgimnáziumban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top