nlc.hu
Aktuális

Ukrajna kísérletet tett Vlagyimir Putyin meggyilkolására

Drónnal támadtak Putyinra

Ukrajna dróntámadást kísérelt meg a Kreml ellen, hogy meggyilkolja Vlagyimir Putyin orosz elnököt.

Az orosz elnöki hivatal közleménye szerint Ukrajna a múlt éjjel dróntámadást kísérelt meg a Kreml ellen, hogy meggyilkolják Vlagyimir Putyin orosz elnököt. A két drónt végül az orosz védelem semlegesítette.

A Kreml a történteteket kitervelt terrortámadásnak minősítette, azonban hangsúlyozták, hogy a támadás ellenére az elnök sértetlen maradt, illetve az épületben sem keletkezett semmilyen kár.

Az eset után, az orosz főváros polgármestere bejelentette, hogy ezentúl betiltja minden drón reptetését Moszkvában. 

Vlagyimir Putyin orosz elnök videókapcsolaton keresztül tanácskozik Szergej Sojgu védelmi miniszterrel és Igor Krokmallal, a Gorskov szovjet flottatengernagyról elnevezett hajó parancsnokával Moszkvában 2023. január 4-én

Moszkva, 2023. január 4.
Vlagyimir Putyin orosz elnök videókapcsolaton keresztül tanácskozik Szergej Sojgu védelmi miniszterrel és Igor Krokmallal, a Gorskov szovjet flottatengernagyról elnevezett hajó parancsnokával Moszkvában 2023. január 4-én.
MTI/AP/Kreml/Pool/Mihail Klimentyev

Frissítés: Ukrajna tagadja, hogy bármi köze lenne a Kreml ellen elkövetett merénylethez. Szerhij Nikiforov elnöki szóvivő szerint, meglepő a terrorista állam szóhasználata. Terrortámadásnak számít a dnyiprói és umani lakóépületek megsemmisítése, illetve a kramatorszki vasútállomást ért rakétatalálata. Véleménye szerint, ami Moszkvában történt, az nyilvánvalóan a helyzet eszkalálása május 9-re hangolva – nyilatkozta az Ukrinform ukrán állami hírügynökségnek. Május 9. ugyanis Oroszországban a győzelem napja, így az ünnepségek miatt már lezárták a Vörös teret Moszkvában. 

Mihajlo Podoljak az ukrán elnök tanácsadója, szintén elutasítja a Kreml vádjait. Elmondása alapján egy ilyen lépés nem szolgálná Ukrajna érdekeit, mivel csak a drasztikusabb intézkedések felé provokálná Oroszországot.

(MTI, Telex)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top