nlc.hu
Aktuális
Fico még nem tud normálisan enni, és a mozgás is nehezére esik

Fico még nem tud normálisan enni, és a mozgás is nehezére esik

Friss híreket közöltek a szlovák kormányfőről.

Új információk láttak napvilágot Robert Fico aktuális egészségi állapotáról. Mint az Új Szó írja, a miniszterelnök-helyettes, Robert Kaliňák közlése szerint a kormányfőt ért négy lövésből három viszonylag könnyebb sérüléseket okozott, egy viszont súlyos sérüléseket idézett elő a hasüregben és az emésztőrendszerben, valamint a mozgásszervekben (a medencében és a csípőízületben). Emiatt még nem tart ott, hogy normálisan tudjon enni és mozogni – emelte ki Kaliňák, hozzátéve: a miniszterelnök továbbra is rehabilitáción esik át. Előreláthatóan leghamarabb a nyári szünet után térhet vissza a munkába.

Ami a merénylőjét illeti, Juraj Cintulát jelenleg a trencséni börtönkórház pszichiátriai osztályán tartják fogva azért, hogy még véletlenül se kíséreljen meg öngyilkosságot.

A nyomozás egyébként még tart, több verziót is vizsgálnak. Az egyik szerint nem magányos elkövető volt, hanem egy olyan személy, aki bizonyos közösségekben jól mozgott.

Robert Fico

Robert Fico a június 5-i  Facebook-videójában – Forrás: facebook.com/robertficosk

Robert Fico amúgy három nappal ezelőtt először szólalt meg a nyilvánosság előtt a merénylet óta. A közösségi médiában nyilvánosságra hozott videóbejegyzésében beszélt. Kiemelte: nem érez gyűlöletet a merénylővel szemben, és megbocsát neki, mivel “magától értetődő”, hogy annak a politikai gyűlöletnek, annak a rossznak volt a követe, amelyet a “sikertelen és frusztrált” szlovákiai ellenzék kordában tarthatatlan méretekre fejlesztett. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top