nlc.hu
Aktuális

Az elmúlt 3 napban egy hónapnak megfelelő mennyiségű eső esett

Hamarosan véget érnek a hatalmas esőzések, a hét végére 27 fok is lehet

Múlt héten megérkezett a ciklon, ami akkora esőt hozott, hogy az elmúlt három napban az eső mennyisége meghaladta a havi átlagot. Az esőzés ellenére a hét végére akár 27 fokos maximumokat is mérhetünk.

Múlt héten csütörtökön megérkezett a sekély ciklon, ami az év ezen szakaszában a legnagyobb esőt képes produkálni – írja a 24.hu

Az eső mennyisége az elmúlt három napban meghaladta a havi átlagnak számító 50 mm-t. Ez leginkább az ország délnyugati és középső tájain volt jellemző, azonban ennek sajnos még közel sincs vége. 

Molnár László meteorológus a 24.hu-nak elmondta, hogy estétől ismét erősödik a ciklon, így a következő napokban mindenhol esni fog, a legnagyobb mennyiség azonban a Dunántúl nyugati felét érinti. 

Egy pár esernyő alatt sétál a heves esőben

Valahol egyhavi csapadék esett, és még nincs vége az esőzésnek (Fotó: Unsplash)

A napokban 10-20 milliméternyi esőre számíthatunk, ami a Nyugat-Dunántúlon 20-40 milliméterre is növekedhet. Kedden egy kiadós esőre, szerdán és csütörtökre záporokra, zivatarokra számíthatunk, pénteken azonban mintha mi sem történt volna. 

A hőmérséklet a hét végéig a szokásos 17-22 fok között alakul majd, szombattól azonban 22-27 fokos maximumokat is mérhetünk.

Az előrejelzések szerint június 6-8. körül számíthatunk ismét csapadékos időjárásra. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top