nlc.hu
Aktuális

Friss felvétel a Titanic roncsáról

Az eddigi legrészletesebb felvételeket készítették el a Titanicról

A kutatók végre választ kaphatnak arra, hogyan is ütközött a Titanic a jéghegynek. Az emberek pedig különleges felvételeket láthatnak a hajóról.

Hiába 1912-ben történt, az embereket még mindig érdekli a Titanic katasztrófája. A világ leghíresebb hajóroncsát, most soha nem látott módon mutatták be – írja a BBC.

Az Atlanti-óceánban 3800 méter mélyen található roncsról, most egyedülálló 3D-s felvételeket készítettek. Ezek pedig lehetővé teszik, hogy még több információt megtudjanak a kutatók az elsüllyedt hajóval kapcsolatban.

Parks Stephenson kutató szerint a Titanic körül még mindig rengeteg a megválaszolatlan kérdés, ezért olyan fontos, hogy részletesebben felfedezzék a roncsot. Pontosabban roncsokat, hiszen süllyedéskor a Titanic kettétört. 

A tengeralattjárók, amelyeket egy speciális hajó fedélzetéről irányított a csapat, több mint 200 órát töltöttek a hajóroncsoknál. Az akció alatt 700 000 képnél is többet készítettek. 

“Nem is ismerjük igazán a Titanic történetét. Még nem is tudjuk, hogy valóban a hajó jobb oldala ütközött-e a jégheggyel, ahogyan azt az összes film ábrázolja, vagy egyenesen a hajó orra, esetleg a bal oldala”- magyarázta Stephenson.

Titanic 3D roncs (ATLANTIC PRODUCTIONS/MAGELLAN)

Titanic 3D roncs (ATLANTIC PRODUCTIONS/MAGELLAN)

Az embereket pedig leginkább azok a felvételek izgatják, amelyek a roncsot körülvevő tárgyakról (pezsgősüvegről, szobrokról, ékszerekről, cipőkről) készültek.

A szakemberek legnagyobb ellensége az idő, hiszen a roncs részei lépésről-lépésre szétesnek…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top