nlc.hu
Aktuális

Vizsgálják a Titan-tragédia okait

Titan-tragédia: 2 évig is eltarthat, mire elkészül a vizsgálati jelentés

Még csak találgatják, hogy mi vezetett a szerencsétlenséghez. A hivatalos válaszra még éveket kell várni.
Titan

A kanadai hatóságok megkezdték annak a kiszolgálóhajónak a vizsgálatát, amely a szerencsétlenül járt tengeralattjárót vitte ki az Atlanti óceánra. Azt akarják megtudni, mi okozhatta a Titan katasztrófáját – számolt be az RTL Híradó.

A feladatunk az, hogy biztonsági szempontból megvizsgáljuk a történteket. Megállapítsuk, hogy mi történt, és mit lehet tenni azért, hogy csökkentsük az esélyét annak, hogy a jövőben hasonló eset történhessen” – mondta el a kanadai Közlekedésbiztonsági Hivatal vezetője, aki szerint a vizsgálat másfél – két évig tarthat. Így türelmet kért, de azt ígérte, hogy mindent megtesznek azért, hogy a lehető leghamarabb elkészüljenek a jelentéssel.

A Titan 5 utassal a fedélzetén múlt vasárnap  indult a 3800 méter mélyen fekvő Titanic roncsaihoz. A merülés megkezdés után 1 óra 45 perc múlva megszakadt a kapcsolat a kiszolgálóhajó és a roncshoz tartó jármű között. A víznyomás hatására ekkor roppanhatott össze a hajótest.

Időközben megszólalt az 5 utas néhány hozzátartozója. Azt mondják, a gyászuk óriási, de megkönnyebbülés, hogy szeretteik nem szenvedtek, hiszen a másodperc tört része alatt történt minden.

Kiemelt fotó: A Titan turista tengeralattjáró,  Ocean Gate / Handout / Anadolu Agency via AFP

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top