nlc.hu
Aktuális

Animációs videó a tengeralattjáró összeroppanásáról

Egy animációs videó mutatja be a Titan tengeralattjáró megsemmisülését

Az egyik TikTok felhasználó egy animáción keresztül mutatta be, hogy mi is történhetett a Titan tengeralattjáróval.

Hátborzongató animációval illusztrálta az egyik TikTok felhasználó, hogy mi is történhetett a Titan tengeralattjáróval – szúrta ki a Blikk

Ahogyan arról korábban is beszámoltunk, a Titanic közelében eltűnt tengeralattjáró vállalata az OceanGate közölte, hogy a hajó utasai „sajnálatos módon odavesztek”.

Az OceanGate-hez tartozó turista tengeralattjáró

Az OceanGate-hez tartozó turista tengeralattjáró (Fotó: Ocean Gate / Handout / Anadolu Agency via AFP)

A parti őrség később a Titan roncsait is megtalálta, amiből arra következtettek, hogy a tengeralattjáró a mélytengeri nyomás miatt összeroppant és darabokra szakadt. 

Ezt a folyamatot próbálta illusztrálni egy felhasználó is. Az általa közzétett videóban jól látható, amin a tengeralattjáró éppen az óceán mélyére ereszkedik, majd a víz körüli nyomás hatására összeroppan majd felrobban. 

A hajótest azonnal felmelegítené a tengeralattjáró levegőjét körülbelül a napfelszín hőmérsékletére, ahogy a fém és tengervíz fala a hajó egyik végét a másikba csapja, mindezt körülbelül 30 ezredmásodperc alatt – fűzte hozzá.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top