nlc.hu
Aktuális

Több ezer diák tüntetett az Oktogonon

„A könnygáz nem tanít” – Több ezer diák tüntetett az Oktogonon

Ismét az oktatás jövőjéért demonstráltak a diákok Budapesten.
Nincs tanár, nincs jövő feliratú transzparens egy diák kezében a diáktüntetésen

Újabb diáktüntetés kezdődött az oktatás állapota miatt a budapesti Kossuth téren, a Tisza István emlékműnél az Egységes Diákfront szervezésében 16.30-kor.

A Magyar Hang tudósítása szerint a tömeg 17 órára nagyjából néhány ezer főre hízhatott, majd a résztvevők elindultak a Falk Miksa utcán át a körúton az Oktogonig.

„Nincs tanár, nincs jövő! Fizessék meg a tanárainkat! Státusztörvény, bosszútörvény! A könnygáz nem tanít” – ezeket skandálták vonulás közben a tüntetők.

A tömeg eleje körülbelül 18.20-kor érkezett meg az Oktogonra, ahol a Pedagógusok Szakszervezete molinókkal várta őket, és megtapsolták a diákokat. Szólt a zene, a színpadon pedig beszédek hangzottak el.

19 órakor a tüntetés hivatalos része véget ért, de sokan a Hősök tere felé vették az irányt. 

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő arról posztolt, hogy a Budai vár egyik udvarán több tucat rendőrségi kisbuszban néhány száz rendőr várakozik.

A legutóbbi diáktüntetésen a demonstrálók a várba, illetve a Karmelita kolostor elé vonultak, ahol néhányan megbontották a kordont, a rendőrök pedig többször könnygázt vetettek be ellenük.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Facebook/Egységes Diákfront)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top