nlc.hu
Aktuális

Munkahelyi zaklatás

Zaklatás miatt perelte be főnökét, a bíróság szerint csak félreértés volt

Elvetemült pillantások és kétértelmű e-mailek miatt perelte be főnökét egy nő, ám a bíróság nem látta bizonyítottnak a zaklatást.

Karina Gasparova 2019 novemberében kezdett dolgozni informatikai projektmenedzserként egy papírmentes dokumentumokat gyártó cégnél. Viszont egyre kényelmetlenebbül kezdte érezni magát, amikor az essDOCS cég korábbi vezérigazgatója, Alexender Goulandris online és személyesen is közeledni kezdett felé.

Woman pushing away man's hand from touching / grabbing her backside and rejecting his advances

A bíróság szerint csak ártatlan érintés volt (Illusztráció: pexels.com)

A nő később arra panaszkodott, hogy főnöke elvetemült pillantásokat vet rá, az e-mailekben pedig rejtett szexuális utalásokat helyezett el. Amikor a férfinek jelezte, hogy nem örül a közeledésnek, a főnök onnantól elutasította Karina előterjesztéseit.

Egy projekt kapcsán az igazgató csupa olyan emailt küldött, aminek a végén az XX vagy az YY szerepelt, kérdőjelekkel. Karina úgy vélte, hogy az XX a csók, az YY pedig a szex kódja.

A bíróság végül úgy találta, hogy a főnök egyszer valóban megérintette Karina lábát, ám csak ártalmatlan módon, ahogy az e-mailes betűkódokat is félreértette a nő. Emma Burns bíró végül el is utasította Karina keresetét és még a nőnek kell fizetnie 5000 fontot (2,1 millió forintot) korábbi cégének. (VIA)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top