nlc.hu
Aktuális
Dolly neve is felmerült egy állatkínzási ügy kapcsán

Sok kutyát mentettek ki egy szaporító telepről, Dolly is érintett lehet az ügyben

Gyomorforgató körülmények közül kellett kimentenie az állatvédőknek körülbelül 50 kutyát. Az eset kapcsán a magyar énekesnő, Dolly neve is felmerült.

Sokkoló körülmények közül kellett az állatvédőnek számos kutyát kimenteniük. Az állatokat a Csobánka utcai ingatlanban tartották, ahol a többségük egy zárt helyiségben, saját ürülékükben éltek – írja a Gyöngyösma.hu

Egy kutya, aki magányosan néz ki a kennel rácsain

Egy kutya, aki magányosan néz ki a kennel rácsain (Fotó: Getty Images)

A kutyákat vélhetően haszonszerzés céljából szaporították, mivel volt köztük francia bulldog, boxer, kaukázusi juhászkutya és uszkár is. A Putrinka Állat és Természetvédő Alapítvány elnöke, Juhász Andrea elmondta, hogy megdöbbentő látvány fogadta őket a kutyák területén, illetve a lakóházban is. A szervezetek képviselői nem csak sovány és daganatos kutyákat találtak. Akadt olyan kutya is, akinek nyílt sebe volt, illetve elhullott állatokat is találtak a területen. Az állatvédők szerint ez kimeríti az állatkínzás fogalmát, így megteszik a szükséges lépéseket.

Pár napja még Dolly visszavonulásától volt hangos a média, azonban most az ügy kapcsán is felmerült a neve. A lap úgy tudja, hogy a tevékenységet a magyar énekesnő, Dolly menedzsere végezte, aki meg is jelent a felszámolásnál. Meg nem erősített információk szerint a rendőrség házkutatást végzett az énekesnél, ahol szintén áldatlan állapotok uralkodtak. Az ingatlanban talált papírok szerint az ott bejegyzett kennel neve nem más, mint Dolly Roll.

Frissítés (05.26.):  Az énekesnő a Borsnak tett nyilatkozatában beszámolt arról, hogy csak a napokban értesült arról, hogy menedzsere mivel is foglalkozik. Korábban tudta, hogy állatokkal foglalkozik, de fogalma sem volt a körülményekről. Nagyon megdöbbentette és felháborította, amit a helyszínen tapasztalt, így kilenc kutyát már el is hozott a helyszínről.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top