nlc.hu
Aktuális

Azt állították, hogy rendőrök és fiatalokat zaklattak

Rendőrnek adták ki magukat és tiniket zaklattak a Westend előtt

A Magyar Honvédség egyik katona volt szemtanúja, ahogyan egy hatfős társaság civil rendőrnek adja ki magát és tiniket zaklatnak a Westend előtt. A jelenetről TikTok csatornáján is beszámolt.
Egy parkoló magyar rendőrautó

Egy magyar honvédségi katona TikTok videójában mesélte el, hogy szemtanúja volt, amikor egy hatfős társaság egyik tagja a Westend előtt civil ruhás rendőrnek adta ki magát. A társaság fiatalokat állított meg és elzárással fenyegették őket, az egyikük még a személyi igazolványát is lefotózta – írta meg a Blikk.

István, a Magyar Honvédség egyik legnagyobb szárazföldi katonai szervezeténél szolgál katonaként. A lap megkeresésére elmondta, hogy a éppen hazafelé tartott, amikor kiszúrta a kamurendőröket. 

Leparkoltam már az autómmal, épp ültem, cigiztem és kávéztam a közelben, amikor megláttam, hogy hat férfi ráförmedt öt fiatalra és egyikük igazoltatni kezdte őket, közben telefonnal lefényképezte a személyi igazolványukat. Aztán egyszer csak hallottam, hogy azt mondja: mindenkitől elveszem az igazolványát és nem kapjátok vissza

– mesélte.

István ezek után odament és megkérdezte, hogy milyen jogon kérik el a személyi igazolványt. A katona kérte az egyiküket, hogy igazolja magát, mire a civil ruhás rendőr annyit mondott, hogy nem teheti. István ekkor elment az okmányaiért, hogy igazoltathassa a férfit, de mire visszafordult a társaság már elrohant. 

A Blikk elérte az igazoltatott tinik egyikét, Koppányt, aki elmondta, hogy barátaival Tatabányán laknak és csak kikapcsolódni érkeztek a fővárosba. Éppen a Westendnél sétáltak, amikor a hatfős csoport megállította őket, mert korábban az egyik barátjával volt összetűzése. Nem akart belekeveredni, azonban mikor az egyikük azt állította, hogy készenléti rendőr azonnal felkapta a fejét.

Azzal fenyegetőzött, hogy ránk hívja a kollégáit is, 72 órát ülni fogunk és hasonlók

-magyarázta a fiú.

A kamurendőr a fiatalok igazolványát elvette és lefotózta. 

Bánt ez az egész, mert hülye voltam és nem szóltam neki, hogy igazolja magát és nem voltam vele tisztában, hogy mit tudnak a személyi adataimmal kezdeni. Kicsit félek, hogy mi lesz ebből

-mondta Koppány.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top