nlc.hu
Aktuális

Ápolók cipelik a betegeket a kórházban, mert elromlott a lift

Elromlott a lift az egyik budapesti kórházban, ezért ápolók cipelik fel a betegeket

Már közel másfél hónapja nem működik a lift az egyik budapesti kórházban. A kórház ezen területén főként mozgásszervi és kardiológiai rehabilitációs ellátást végeznek. Az egyik betegnek sérült térddel kellett lépcsőznie.

Korábban az egyik szombathelyi kórház beázásáról számoltunk be, most azonban az egyik budapesti kórházban akadtak problémák. Az újpesti Károlyi Sándor Kórház Baross utcai épületében már közel közel másfél hónapja nem működik a lift. Az esetre az egyik néző hívta fel az RTL figyelmét.

 

A kórház ezen részén főként mozgásszervi, illetve kardiológiai rehabilitációs ellátást végeznek, így ez komoly kockázatot jelent. A problémát úgy orvosolták, hogy betegszállítókkal viszik fel a betegeket az emeletre. 

 

Az RTL híradó egyik nézőjének élettársát szintén a kórházban kezelik térdproblémája miatt, véleménye szerint ennek köszönhetően romlott az állapota, mivel a sérült térdével lépcsőznie kellett. 

lábműtét

Lábműtét (Fotó: Getty Images)

Az épületben van még egy lift, azonban abba a épületen kívülről lehet beszállni és az sem működik. 

A toalettre nehezen tud kimenni, gyalog kellett fölmenni az első emeletre. Ugyan mentősök voltak, támogatták, de hát utána visszaesett, ugyanis egyéb mozgásproblémái vannak, a másik térde az nagyon fáj neki, hát most nem fájt, mire fölment az első emeletre, újra jelentkezett a fájdalom

– mondta Pusztai János, akinek élettársát szintén a kórházban ápolják. 

A hírportál megkeresésére a kórház azt válaszolta, hogy a 2011-ben telepített lift javítása folyamatban van, azonban az ehhez szükséges anyagok beszerzése a vártnál hosszabb időt vett igénybe. A karbantartó cég előreláthatólag egy héten belül fogja befejezni a munkálatokat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top