nlc.hu
Aktuális

50 milliót adomány a debreceni kkinikának

Egy hálás beteg 50 milliót adományozott a debreceni klinikának

Bővítette eszközparkját az intézmény a kapott pénzből.
beteg

A Debreceni Egyetem Klinikai Központ Kardiológiai és Szívsebészeti Klinika egyik betege 50 millió forintot adományozott az intézmény alapítványának. A Szívkatéterezés Fejlesztéséért Alapítvány számlájára a múlt évben érkezett meg a rekordösszegű támogatás. Az adományozó teljes titoktartást kért, a felajánlással köszönetét fejezte ki a klinika szakembereinek eredményes gyógyító munkájukért és a színvonalas ellátásért – számolt be a hirek.unideb.hu.

A hálás páciens azt kérte, hogy a pénzt a gyógyító munka fejlesztésére, korszerű eszközök, műszerek beszerzésére fordítsák. A klinika a pénzből betegőrző monitorokat, a katéteres koszorúér-beavatkozásokhoz szükséges korszerű eszközt vásárolt, valamint beszerzett egy, a röntgen és a szívultrahangos készülék együttműködését segítő szoftvert, amellyel minden korábbinál pontosabban láthatóak a szív szerkezeti elemei a katéteres beavatkozások során.

Fantasztikus érzés volt, el sem akartam hinni, amikor értesültem az 50 millió forintos támogatásról. (…) Számunkra az a legfontosabb, hogy a betegek elégedetten és gyógyultan, de mindenképpen jobb egészségi állapotban térjenek haza a klinikáról. Természetesen örömmel vesszük az alapítványnak nyújtott támogatást, amit mindig a debreceni szívbetegellátás jobbá tételére, fejlesztésére használunk fel” – nyilatkozta a portálnak Csanádi Zoltán professzor, a Kardiológiai és Szívsebészeti Klinika igazgatója.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ez is érdekelhet Mosolygó nő Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top