nlc.hu
Aktuális

Veszélyes a kanyarban élni Kocson

Rettegnek az autósoktól a kanyarban élők Kocson

Leginkább akkor félnek, amikor a ház mellett dolgoznak. Ha túl hangosan jön egy-egy autó, már ugranak is.
kanyar

Egy veszélyes kanyar miatt rettegnek a Kocson élők. Az autósok ugyanis figyelmetlenség miatt rendszeresen kiegyenesítik az éles kanyart és olyankor letarolják a házak kerítéseit. Mint a Tények riportjából kiderül, évtizedek alatt több tucat baleset volt már a kanyarban, legutóbb néhány napja.

Korábban még védték az ott élőket az út menti fák, ám amikor azokat egyesével kidöntötték az autósok, még rosszabb lett a helyzet. “Régebben drótkerítésünk volt, akkor egészben bement a kiskertbe az autó” – mesélte egy helybéli, aki ezek után úgy döntött, jobban védi a házat. “Csináltattunk eléje vöröskövet és tömörfalat. Rá 3 évre két fiatal hölgy kidöntötte azt is” – tette hozzá.

A szomszédban sem jobb a helyzet: ott is több sofőr landolt már a kertben. “Szétvitték a kapunkat, az ajtónkat, a garázsajtónkat” – panaszolta egy idős nő.

A közelben élők azt mondják, a kertben csak úgy dolgoznak, hogy közben fülelnek, mert, ha hangosan jön egy autó, akkor már ugranak is.

A helyiek legutóbb a Magyar Közúttól kértek segítséget. A Tények megkeresésére ott azt nyilatkozták, hogy az ő statisztikáik szerint a helyszín nem számít baleseti gócpontnak, a veszélyes kanyarra pedig táblák figyelmeztetnek. Az éles kanyar közelében élők viszont azt szeretnék, hogy hosszabbítsák meg a szalagkorlátot a veszélyes szakaszon vagy terelőszigettel szélesítsék ki az utat, amitől az autósok lassítanának.

Kiemelt fotó forrása: TV2 / Tények – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top