nlc.hu
Aktuális

Tömeggyilkosságot tervezett egy férfi

Elfogtak Budapesten egy férfit, aki a tömeggyilkos Breiviket szerette volna túlszárnyalni

Elfogták a férfit, aki Anders Behring Breiviket szerette volna túlszárnyalni, ezért azt tervezte, hogy embereket fog ölni és az egész országot elpusztítja.
Elfogták a férfit, aki egy terrorcselekmény elkövetésével fenyegetőzött

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodája (KR NNI) értesítette a Terrorelhárítási Központot (TEK) arról, miszerint egy Budapesten élő norvég férfi több olyan videót tett közzé, amiben arról beszél, hogy az emberek megölését tervezi – írja a police.hu.

A KR NNI Nyomozó Főosztály munkatársai nem sokkal később megkezdték a videók elemzését, illetve a férfi azonosítását. A 45 éves férfi a felvételeken elárulta, hogy szeretné túlszárnyalni a 2011-es Anders Behring Breivik által végrehajtott merényletet, aminek során 77 ember vesztette életét. 

A videóban az alábbi mondatok is elhangoztak: „Elveszek mindent, ami számít, ami értékes, elpusztítom az országot. Csak figyeljetek! Bárhol támadhatok.”

A nyomozók a norvég rendőrséggel is felvették a kapcsolatot, akik elmondták, hogy a férfit korábban már többször is elítélték különböző erőszakos és szexuális bűncselekmény miatt. Az információk alapján minél hamarabb őrizetbe kellett venni a férfit, ezért erre pár órán belül már sor is került.

A férfit a budapesti albérletében fogták el június 14-én. A rendőrök a lakásban lévő összes számítástechnikai eszközt lefoglalták. A nyomozók a férfit gyanúsítottként hallgatták ki terrorcselekmény elkövetésével való fenyegetőzés megalapozott gyanúja miatt, ezután őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatását. A bíróság a férfit szombaton letartóztatta. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top