nlc.hu
Aktuális

Felakasztotta rabtársait, hamarabb szabadult

Elengedtek 4 évet a büntetéséből, mert segített felakasztani 26 rabtársát

Egy nemrég szabadult rab ügye nagy hullámokat ver Bangladesben, ugyanis azért mérsékelték a büntetését 4 évvel és 4 hónappal, mert segédkezett a társai kivégzésében.

Shahjahan Bhuiyan 1991-ben került börtönbe gyilkosságért. Az ítélet 42 évről szólt, de a rab kapott 4 év és 4 hónapnyi enyhítést, mivel a börtön falain belül segédkezett 26 rabtársa felakasztásában.

A 72 éves férfi gyakorlatilag minden egyes kivégzésért két hónapnyi enyhítésben részesült, és mivel jó magaviselet miatt már amúgy is csökkentették a büntetését, már 8 évvel annak lejárta előtt szabadulhatott – írja az odditycentral.com.

Rabból hóhér

Hóhér lett a rabból (Forrás: YouTube)

Shahjahan 2001-ben lett hóhér a Dhakai Központi Börtönben, miután a börtönőrök meggyőződtek arról, hogy jól bánik a kötéllel. Banglades azon kevés országok egyike, ahol a rabok kivégzését máig kötél által hajtják végre. A férfi állítása szerint a börtönben az őrök értékelték a munkáját és cserébe jól tartották odabent.

Ha én nem végeztem volna ki őket, akkor megtette volna más. Még ha szimpátiát is éreztem volna irántuk, rabként akkor is kötelességem lett volna megtenni. Nem én rendeltem el a kivégzéseket, hanem az állam. Én csak parancsra végrehajtottam őket

– hangzott a férfi védekezése. Shahjahan a szabadulása után egy volt rabtársához költözött be, akivel a rácsok mögött barátkoztak össze.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top