nlc.hu
Aktuális

Facebookon keres tanárokat az egyik elitgimi

A Facebookon keres tanárokat a Madách Imre Gimnázium

Az intézmény igazgatója elképzelhetőnek tartja, hogy még többen fel fognak mondani.
Üres padok és székek egy iskolai osztályteremben

A Facebookon keres angol, spanyol, magyar, történelem, matek, informatika és testnevelés tanárokat Budapest egyik legjobb középiskolája, a Madách Imre Gimnázium – vette észre a 24.hu.

A lap szerint az iskola alapítványa és a szülői támogatások fedezik az állam által nem támogatott szakkörök, szabadiős programok és tehetséggondozás megtartását. Ezekkel havi nettó 25-50 ezer forinttal kereshet többet egy-egy tanár, mint amennyi a bértábla szerint járna neki.

A bejegyzés alatt az iskola igazgatója arról írt, hogy „ebben még szórványosan van benne a státusztörvény (1,5 állás)”, és a távozók száma valószínűleg valamelyest nőni fog, de egyelőre csak a biztosan hiányzó álláshelyeket hirdetik meg.

Már mi is többször írtunk az egyre súlyosbodó tanárhiányról, amit a státusztörvény és az alacsony fizetések idéztek elő. Rengetegen elhagyják a pályát és más hivatás után néznek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top