nlc.hu
Aktuális

Beázik a plafon a gyömrői általános iskolában

Beázik a plafon, a víz a vezetékek mellett folyik egy gyömrői iskolában

Évek óta fennáll a probléma.
gyömrői iskola

Féltik a szülők a gyerekeket, olyan rossz állapotban van a Gyömrői Fekete István Általános Iskola épülete – számolt be az RTL Híradó

Ahogy arról mi is beszámoltunk, az intézményben sok helyen potyog a vakolat és beázik a tető, a több mint 100 éves épületet pedig legalább 20 éve nem újították fel. A szülők által bemutatott fotókon látszik, hogy több tanteremben penészesek a falak, a tornaterem pedig rendszeresen beázik, mivel hónapokkal ezelőtt megsérült a teteje és azóta csak egy fólia védi.

A szülők korábban már a tankerület előtt tüntettek, akkor az intézmény vezetője azt ígérte, hogy eljuttatja a nyílt levelüket a megfelelő helyre, de azóta sem történt érdemleges előrelépés.

Gulyás Gergely csütörtökön azt mondta, komoly problémák esetén az Építési és Közlekedési Minisztériumnál a Klebelsberg Központ (KK) kezdeményezheti, hogy a beruházásra mégis adjanak pénzt, ahogy a felújításra is.

„Azt rögzítsük, hogy az természetesen a KK és az igazgató felelőssége, hogy ha egy iskolaépületnél ilyen komoly problémák vannak, akkor azt azonnal jelezzék, és abban az esetben mindig van olyan rendkívüli segélyalap, amiből bármilyen testi épséget veszélyeztető helyzetet megelőző felújításokat el lehet végezni” – fogalmazott a miniszterelnökséget vezető miniszter.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top