nlc.hu
Aktuális

Sztrájkba léptek a Starbucks-dolgozók a Pride miatt

Sztrájkolnak a Starbucks-dolgozók, mert a vezetés leszedette a pride-os díszeket

150 Starbucks nagyjából 3000 dolgozója lép sztrájkba az Egyesült Államokban.

Miután egyes Starbucks üzletvezetők nem engedélyezték, hogy a Pride-hónapjában ünnepi díszekkel dekorálják az üzletet, számos kávézó dolgozó hirdettek sztrájkot. A sztrájkot szervező és összesen 8000 dolgozó tömörítő Starbucks Workers United szakszervezet tárgyalásokat akar kikényszeríteni a vezetőséggel – írja a 444.

Starbucks

Sztrájkba léptek az amerikai Starbucks-dolgozók (fotó: Fiora Garenzi / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP)

Azt szeretnék elérni, hogy a vállalat hagyjon fel a szakszervezet elleni kampányával és békén hagyná az LMBTQ munkavállalókat, továbbá követelik, hogy tisztességes és jobb béreket magába foglaló szerződéseket kötnének azokkal az üzletekkel, melyek dolgozói csatlakoztak a szakszervezethez.

Az Amerikában 9000 kávézót üzemeltető lánc részvényei a hír hatására két és fél százalékot estek a tőzsdén. A Starbucks egyébként a konzervatív nyomás hatására távolította el egyes helyeken a Pride dekorációkat, és most két tűz között találta magát, ugyanis a döntést a progresszívek támadják. A cég pénteken tagadta a szakszervezet vádját, állításuk szerint továbbra is biztatják az üzleteiket a Pride-hónap ünneplésére. Mostanában gyakran előfordul, hogy egy nagyvállalat progresszív lépése ellen tiltakozni kezdenek konzervatív oldalon, a vállalat visszavonul, aztán pedig a másik oldalról kapják emiatt a támadásokat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top