nlc.hu
Aktuális

Fosztogatás Recsken a sárlavina után

A sárlavina után megjelentek a fosztogatók Recsken

Hiába őrizte rendőr a kitelepített lakók házait Recsken, a tolvajok kifosztották a portákat.
Betörő keresgél egy sötét szobában

A heves esőzések miatt június elején több településen villámárvizek alakultak ki, Recsken pedig sárlavina zúdult le a hegyről. A katasztrófavédelem lezárta a sárlavinával betemetett Hunyadi utcát, a lakók azóta sem térhettek vissza otthonaikba. Jelenleg hat család él a tornacsarnok öltözőiben.

A Blikk azt írja, hogy hiába van lezárva az utca, és hiába őrizte rendőr a falu utolsó házait, a hegy felől kerülve bárki bejuthatott a katasztrófavédelem által lekerített zónába, és a tolvajok fosztották ki az üresen marad portákat.

„Gyomorforgató, hogy egyesek ezt a helyzetet is kihasználják, hogy a lakhatatlanná vált, életveszélyes otthonomból elviszik, amim még ottmaradt – mondta a lapnak egy férfi, aki a tornateremben lakik a családjával, és amikor az állatokat ment megetetni, észrevette, hogy kifosztották a lakását. – A rendőrök már semmit nem őriznek, elvitték a háztartási gépeimet, muszáj visszamennem, mert ha nem ülök rá a holmijaimra, azokat is elviszik.”

A Hunyadi utca kitelepített lakói szerint a sár azért ömlött a házaikra, mert a bányászat miatt megkopaszították a hegyet a fáktól, bokroktól. Nem fogadják el az Andezit Bau Bányászati Kft. érvelését, hogy a bánya továbbra sem veszélyes, a villámárvizet nem ők idézték elő. Szerintük egyértelmű hiba, hogy a házak fölött kezdték meg a hegy elbontását. 

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top