nlc.hu
Aktuális

A vonatközlekedés helyreállítása Nagymaros és Szob között

Augusztus közepén indulhat újra a vonatközlekedés Nagymaros és Szob között

A sárlavina miatt több mint egy hónapig szünetel a vonatközlekedés Nagymaros és Szob között. Két éve szinte ugyanez történt ezen a szakaszon.
Sár- és kőlavina Nagymaros és Szob között 2022. június 10-én

Várhatóan augusztus közepén indulhat meg a vonatközlekedés egy vágányon Nagymaros és Szob között, ahol kő- és sárlavina zúdult a sínekre – közölte honlapján a MÁV.

A csütörtök délutáni heves esőzés következtében 10 ezer köbméternyi sár- és kőlavina öntötte el a vasúti pályát egy 1700 méteres szakaszon Nagymaros és Szob között, a Dömösi átkelésnél.

A helyreállítási munkákat már elkezdték, az a cél, hogy a szeptemberi iskolakezdéstől már mindkét vágányon biztosítsák a vonatforgalmat.

Addig a Budapest–Szob vonal Nagymarostól északra lévő szakaszára utazók pótlóbuszokat, illetve vonatpótló hajókat vehetnek igénybe. A 12-es számú főút lezárása miatt a Nagymaros és Szob közötti pótlóbuszok kerülő úton, Kóspallag–Márianosztra felé közlekednek.

2020 júniusában az esőzés következtében ugyanezen a szakaszon zúdult kő- és sárlavina a vasúti pályára, akkor egy hónapig tartott a helyreállítás. 

A pótlóbuszok és pótlóhajók közlekedéséről részletes információkat találsz a MÁV oldalán. 

(Kiemelt kép: MÁV)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top