nlc.hu
Aktuális

Átúszta a Dunát a rendőrök elől menekülő ittas férfi

Átúszta a Dunát a rendőrök elől menekülő ittas férfi

Ittasan vezette a forgalomból kivont autót, aztán a piros lámpán áthajtva menekült a rendőrök elől. Az eset még tavaly történt, most vádat emeltek ellene.
Villogó egy rendőrautó tetején

Vádat emelt és végrehajtandó börtönbüntetést indítványoz a Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség egy büntetett előéletű férfival szemben, aki tavaly májusban ittasan vezetett, majd a Dunán átúszva próbált elmenekülni a rendőrök elől Óbudán – közölte a Fővárosi Főügyészség.

A közlemény szerint a 32 éves vádlott 2022. május 27-én a hajnali órákban a III. kerületben vezetett ittasan, biztonsági öv használata nélkül egy lejárt műszaki érvényességű, forgalomból kivont gépkocsit.

A férfi az Árpád hídról lehajtva nem a biztonságos sebességgel kanyarodott rá a Szentendrei útra, ezt észrevették a közelben lévő rendőrök, ezért a vádlott után hajtottak, hogy megállítsák. A rendőrök láttán a férfi gyorsítani kezdett, ezért a járőrök szirénázva üldözőbe vették.

A vádlott a menekülés során a piros lámpán áthajtva az egyik utcán jobbra kanyarodott, majd behajtott a Harrer Pál utcai parkolóba. Onnan gyalog menekült tovább a rakpart felé, majd átúszott a Dunán az Óbudai-szigetre, ahol azonban a rendőrök elfogták.

Az ügyészség a többszörösen – köztük ittas járművezetésért is – büntetett férfit ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolja, vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását, továbbá a közúti járművezetéstől való határozott idejű eltiltást indítványoz.

Korábban is volt már példa úszva menekülésre: egy szlovákiai parkolóban egy másik autónak ütközött egy sofőr, majd két kutyáját hátrahagyva, úszva menekült el a helyszínről.

(MTI/nlc)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top