nlc.hu
Aktuális

Barátja halála miatt felfüggesztette a motoros tanfolyamokat egy oktató

Motorbalesetben meghalt a barátja, felfüggesztette a motoros tanfolyamokat egy oktató

Az oktató szerint a Magyarországon kialakult közlekedési helyzet nem alkalmas arra, hogy kezdő motorkerékpárosokat képezzenek.
Halálos motorbaleset a Soroksári úton

A magyarországi közlekedési morál és infrastruktúra aggasztó állapota, valamint egy motoros barát halála miatt felfüggeszti minden motorkerékpáros jogosítvánnyal kapcsolatos képzését a Veled Vezetünk Autósiskola.

A Telex által észrevett Facebook-bejegyzésben Nagy Lajos gépjárművezető-oktató így fogalmaz:

„Véleményem szerint a ma Magyarországon kialakult közlekedési helyzet nem alkalmas arra, hogy kezdő motorkerékpárosokat képezzünk. Értem ezalatt a közúthálózat fokozott ütemben történő romlását és a közlekedési morálban egyre inkább megjelenő negatív jelenségeket. Az utak burkolatának nagymértékű romlása nem csak komoly anyagi plusz költséget jelent a járművek tulajdonosainak, de sokszor rendkívül balesetveszélyesek is. Ehhez járulnak még hozzá például a lekopott útburkolati jelek és a sokszor növényzettel benőtt, ezáltal nem látható jelzőtáblák. A közlekedési kultúránkban széles körben tapasztalható negatív jelenségek szintén nem segítik a biztonságot. Nap mint nap látható, hogy vannak olyanok, akik már szinte úgy közlekednek, ahogy éppen nekik tetszik.”

Mint írja, egy ideje gondolkozott azon, hogy mit tehetne a helyzet javítása érdekében, de a néhány napja motorbalesetben elveszítette a barátját, aki szabályosan közlekedett. Ezután döntött úgy, hogy felfüggeszti a motoros képzéseket.

2023.06.20-án a délutáni órákban barátom és volt tűzoltó kollégám a KRESZ szabályait betartva közlekedett motorkerékpárjával a Soroksári úton, amikor egy figyelmetlenül sávot váltó gépkocsi nekiment. Az ütközés következtében elesett és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy életét vesztette. 41 éves és három gyerek apukája volt.

Hozzátette, hogy az oktatói munkája során tapasztalat szabálytalanságokat és veszélyes közlekedési helyzeteket videófelvételek és fényképek segítségével közzé fogja tenni annak reményében, hogy ezek segítségével változást lehet elérni. 

(Kiemelt kép: Facebook/Veled Vezetünk Autósiskola)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top