nlc.hu
Aktuális

Visszaillesztették egy 12 éves fiú fejét

Orvosi csoda: az izraeli sebészek visszaillesztették az elgázolt fiú fejét

Egy 12 éves kisfiút biciklizés közben ütött el egy autó, majd a koponyája levált a gerinc felső csigolyájáról. Az orvosok visszaillesztették a fiú fejét, aki csodával határos módon képes lesz újra segédeszközök nélkül járni.

Csodaszámba menő műtétet hajtottak végre az izraeli sebészek, miután visszaillesztették egy fiú fejét, akit biciklizés közben ütött el egy autó. A ciszjordániai 12 éves Szulejmán Hasszán koponyája levált a gerinc felső csigolyájáról – írja az rtl.hu a New York Post nyomán.

Intravénás gyógyszeradagolás egy gyereknek a kórházban

Nagy-Britannia legfiatalabb csontvelődonorja lesz a 2 éves kisfiú, hogy megmentse a kishúgát (Fotó: Getty Images)

A szinte lehetetlennek tűnő műtétre még júniusban került sor, azonban a fiú alacsony túlélési esélyei miatt egy hónapot vártak a közlésével.

A sikeres műtét után is csak 50 százalékos volt a túlélés esélye, az viszont kész csoda, hogy a gyereknek nem lesznek neurológiai hiányosságai, érzékszervi vagy motoros zavarai. Ez azt jelenti, hogy képes lesz segédeszköz nélkül járni. 

Ohad Einav, a műtétet vezető szakorvos elárulta, hogy a beavatkozás több órát vett igénybe, hiszen különböző rögzítéseket, illetve lemezeket kellett elhelyezniük a sérült területen. Egy New York-i professzor szerint a műtét azért volt sikeres, mert a fő erek épek maradtak a baleset után.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top