nlc.hu
Aktuális

Turistaadó Balin

Megadóztatja az oda utazókat a turistaparadicsom

Turistaadót vezetnek be.
Bali

Egyszeri 10 dollár (mintegy 3400 forint) turistaadó megfizetésére kötelezik a Bali szigetére látogató külföldi turistákat január elsejétől az indonéz hatóságok. A beszedett díjat a sziget természetvédelmi kincseinek és kulturális javainak megóvására fordítják. A turistaadó megfizetése alól az indonéz turisták mentesülnek. Az adót a repterekre és a kikötőkbe érkezve a helyszínen, elektronikus módon lehet majd befizetni, a nyugtát minden látogató köteles megőrizni a szigetről való távozásig.

Az intézkedéssel a külföldi látogatók tudatosságát és felelősségét akarjuk erősíteni, így maguk a turisták is részt vehetnek a környezet és kultúrális javak megóvásában” – indokolta Putu Astawa, az Idegenforgalmi Hivatal vezetője.

Az utóbbi hónapokban egyre több bejelentés érkezett a hatóságokhoz a külföldi turisták megbotránkoztató viselkedéséről és szabályszegéseiről, melyek több alkalommal is az elkövetők kitoloncolását eredményezték. Az egyik alkalommal egy orosz modell meztelenül pózolt egy szankrális fánál, egy másik férfi ittasan elütött egy gyalogost.

A hatóságok kemény fellépést ígérnek a szabályszegőkkel szemben.

Bali 2019-ben, a járvány előtti évben 6,2 millió külföldi látogatót vonzott, míg tavaly mintegy 2 millió turista kereste fel az “istenek szigetét”.

(MTI)

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top