nlc.hu
Aktuális

Hőség a Fővárosi Törvényszéken

Elviselhetetlen a hőség a Fővárosi Törvényszéken: „Nemhogy dolgozni, gondolkodni is alig bírunk”

A legtöbb helyiségben nincs klimatizálás.
hőség

Rövidített munkaidőt vezettek be a hőségriadó idejére a Fővárosi Törvényszéken, mert a bíróság régebbi, gyakran műemlékvédettség alatt álló épületeiben a legtöbb helyen nincs klimatizálás, a hőség pedig szinte elviselhetetlen – értesült az rtl.hu. Az áldatlan állapotokat az is jól mutatja, hogy a dolgozók óránként tíz percet eltölthetnek egy hűvös helyiségben.

A bíróság közlése szerint a munkamenetet nem befolyásolhatja a könnyítés, így csak az mehetett haza korábban, akinek nincs tárgyalási kötelezettsége. Szabó József Tamás, a Fővárosi Törvényszék szóvivője szerint a rövidített munkaidő több száz dolgozót érint. Elmondása szerint a munkavállalóknak utólag nem kell ledolgozniuk a rövidített munkaidő miatt kapott órákat. 

A nem megfelelő körülmények ráadásul az egész nyarat végigkísérik, nem csak azt a néhány napot, amíg lehetővé teszik a rövidített munkaidőt.

Nemhogy dolgozni, gondolkodni is alig bírunk. (…) A bíróságnak jó vastag falai vannak, ezek megtartják a meleget akkor is, ha már hivatalosan véget ért a hőségriadó” – nyilatkozta a portálnak az egyik munkavállaló.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top