nlc.hu
Aktuális

Autóban rekedt kisgyerek

Kisgyerek rekedt egy autóban a tűző napon Révfülöpön

A rendőrség segítségét kérték a szülők.
kisbaba kocsiban,

Magára zárta az autó ajtaját egy gyerek az egyik révfülöpi bevásárlóudvar parkolójában, vasárnap délelőtt. A szülők nem tudták kiszabadítani, így a rendőrség segítségét kérték. Minderről a Veszprém vármegyei rendőrség számolt be a Facebook-oldalán.

A járőrök segítségül hívták a badacsonytomaji hivatásos tűzoltókat, akik az autó bal oldali szélvédőjét betörve ki tudták nyitni az ajtót.

Az intézkedés során a szülők elmondták, a gyerek tőlük kapta meg a gépkocsi indítókulcsát, amíg ők néhány percre beugrottak az üzletbe. Az autóban azonban a gyerkőc magára zárta a központi zárat, és nem tudta visszanyitni, ezért volt szükség szakemberek segítségére.

Szerencsére az ijedtségen kívül más baj nem történt, a mentőket nem kellett értesíteni.

A rendőrség – az eset kapcsán – ismét felhívta arra a figyelmet, hogy rövid időre se hagyják a szülők a gyereküket felügyelet nélkül az autóban.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság egyébként még a júniusi hőségriasztás során figyelmeztetett arra, hogy tilos gyermeket, háziállatot a kocsiban hagyni, akár csak egy percre is. A kocsi ilyenkor úgy működik, mint üvegház: néhány perc alatt szaunává válik, akár 75 Celsius-fok is lehet, ami akár halálhoz is vezethet. Ilyen esetekben – ha gyereket vagy állatot látnak benne – a tűzoltók betörhetik a kocsi oldalüvegét.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top