nlc.hu
Aktuális

450 forint lesz a BKK-vonaljegy

Drágulnak a BKK-vonaljegyek ősztől, ezzel indokolja a főpolgármester az áremelést

Tíz év után ez lesz az első áremelés.
jegyautomata

Megemelik a BKK vonaljegyeinek árát ősztől – ezt Karácsony Gergely főpolgármester a Facebookon jelentette be. Szeptembertől egy vonaljegy 450 forintba kerül majd, az úgynevezett fedélzeti vonaljegy, azaz a buszokon megvásárolható jegy 600 forint, a 10-es gyűjtőjegy ára pedig 4 ezer forint lesz.

Ez az emelkedés a töredéke az elmúlt tíz év inflációjának – ha annyival emelnénk, mint amennyivel egy gombóc fagyi ára nőtt az elmúlt évtizedben akkor 990 forint lenne egy jegy. De ennél sokkal kevesebbel emelünk, a bérletek ára pedig – a vágtató infláció ellenére is – változatlan marad, (…) valamint fenntartjuk a 14 év alattiak és az álláskeresők ingyenes utazását” – írta.

A vonaljegyek áremelését a következőkkel indokolta Karácsony Gergely: “És miért a vonaljegyet? Hogy a bérleteket ne kelljen. És hogy arra ösztönözzük az embereket, hogy alkalmi jegyvásárlás helyett inkább bérletet vegyenek és ha már bérletük van, akkor még többet használják a közösségi közlekedést – amivel mindenki jobban jár. (…) Most a minimumot léptük meg a biztonságosan működő Budapest érdekében, a jövő érdekében”.

Eddig egyébként a vonaljegy 350, a fedélzeten váltott jegy 450, a 10-es gyűjtőjegy pedig 3 ezer forintba került.

Kiemelt fotó: illusztráció, MTVA/Bizományosi: Róka László 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top