nlc.hu
Aktuális

Nem fér el a mentő az új biciklisávokban

Bosszankodnak a mentők az új biciklisávok miatt, nem férnek el rendesen

Reagált a kritikákra a főpolgármester kabinetfőnöke.
mentőautó,

A közösségi oldalán panaszkodott az Országos Mentőszolgálat arra, hogy a Budapesten újonnan kialakított biciklisávok megnehezítik a mentőautók közlekedését. Állítják, a buszsávokból kialakított kerékpárutak keskenyek a mentőautónak, az oszlopok pedig nehezítik a parkolást.

„Bár a mentők is támogatják a biztonságos kerékpározást a fővárosban, az újonnan kialakított biciklisávok azonban nagyban megnehezítik a mentőautók közlekedését. A buszsávokból kialakított kerékpárutak ahhoz ugyanis keskenyek, hogy a mentőautó biztonságosan haladjon rajta, az oszlopok ráadásul még a parkolást is megnehezíthetik egy-egy helyszínen. Az életmentők próbálnak alkalmazkodni az új helyzethez, ez azonban nem mindig egyszerű” – írják, fotón szemléltetve egy kritikus helyzetet.

Balogh Samu – Karácsony Gergely főpolgármester kabinetfőnöke – a mentők bejegyzésére egy Facebook-posztban reagált. Mint írja, a képen látható helyen korábban parkolósáv volt, tehát parkoló autók foglalták el a sávot gyakorlatilag állandóan. „Úgy látszik, az Országos Mentőszolgálat kommunikációsát ez korábban nem zavarta, Budapest első védett kerékpársávjai most viszont igen” – jegyezte meg. Mindenesetre megkérte a kollégáit, hogy vegyék fel a kapcsolatot a mentőszolgálattal, hogy megoldást találjanak az esetlegesen felmerülő problémákra.

(via hvg.hu)

Kiemelt fotó: illusztráció, MTVA/Bizományosi: Róka László 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top