nlc.hu
Aktuális

A taxisok véleménye az új biciklisávokkal

A taxisok szerint is gond van az új biciklisávokkal

A Taxisszövetség is kiakadt a kihelyezett oszlopok miatt.

Mint arról beszámoltunk, az oszlopokkal leválasztott biciklisávok az OMSZ szerint a mentők intézkedését sokszor megnehezítik, most pedig a taxisok is szót emeltek ellene. Az Országos Taxis Szövetség elnöke az ATV Start című műsorában arra mutatott rá, hogy az átgondolatlansággal van baj.

biciklissáv,

A problémás biciklisáv – Fotó: Országos Mentőszolgálat / Facebook

A taxisok szerint is gond van a kihelyezett oszlopokkal” – jelentette ki Metál Zoltán. Elmondása szerint az Üllői úton és a Váci úton rengeteg ember él, akik ha szolgáltatásokat akarnak igénybe venni – például ha felújítják a lakást, vagy esetleg bútort vásárolnak -, akkor a szállító nem tud a szélső sávban megállni az oszlopok miatt, ezért a másik forgalmi sávban kell megállnia, ami viszont problémát okoz.

Hangsúlyozta, hogy kerékpársáv eddig is volt, hiszen a buszsávot a kerékpáros, a taxis és a mentős is használhatta, de most ebből a teljes sávból egyharmadot elvettek az oszlopok miatt, az oszlop és a járda között viszont ezt már nem lehet biztonsággal használni a taxisnak, mentősnek vagy bármilyen személyautónak.

Szerinte a kerékpárosoknak alternatív útvonalakat kellene kijelölni: lehetnének utak, ahová csak az autósokat vagy csak bicikliseket lehetne beengedni, és olyanok is, ahová mindenki bemehetne.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top