nlc.hu
Család

Hatalmas siker Barcelonában a biciklis iskolabusz

Hatalmas siker Barcelonában a biciklis iskolabusz

Egy spanyol család kezdeményezésére bicajbusszal járhatnak a gyerekek iskolába Barcelona városának egyik negyedében. Hogy ez micsoda? Elmagyarázzuk.

A különleges iskolabusz a bicajbusz nevet viseli, és nagyjából úgy működik, mint az iskolabuszok: van egy hivatalos, nagyjából huszonöt perces útvonala, rajta három megállóval, ahol az iskolások be tudnak csatlakozni a menetbe a biciklijükkel. A menet három iskolát érint, és legutóbb – egyelőre péntekenként van rá lehetőség – már százhúsz biciklin százötvenen csatlakoztak hozzá – írja a Telex.

Az útvonal biztonságáról a rendőrség gondoskodik, akik figyelnek arra, hogy a bicikliseket leválasszák az autós forgalomról. A közösség hosszabb távon azt szeretné elérni, hogy az utakon legyenek a bringások számára leválasztott, biztonságos sávok, melyeken akár a 3-7 éves gyerekek is tudnak bringázni. A Barcelona Eixample városrészében bevezetett bicajbusz nem teljesen forradalmi ötlet, ugyanis a barcelonai Colegio Montserrat már 2014-ben próbálkozott valami hasonlóval.  

Jöhet még egy kis Barcelona?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top