nlc.hu
Aktuális

Megmérgezte feleségét a fogorvos

Méreggel ölte meg feleségét a pornófüggő fogorvos

A rendőrség szerint kegyetlen módszerrel végzett a nejével a hazug, csalfa fogorvos.

Angela Craig az a fajta ember volt, aki mindig vidámságot hozott a többi ember életébe. Kedves és figyelmes nő volt, aki a családja és a barátai számára is erős támaszt jelentett.

Angela és James Craig 1999-ben házasodtak össze. A nő kórusvezető és családterapeuta volt, valamint hatgyermekes édesanyaként vezette a háztartást. James népszerű fogorvosként dolgozott, aki frissen sült sütiket osztott a betegeknek a kezelés után. 

Az esetről beszámoló People magazin szerint viszont a felszín alatt a pár sötét titkokat őrizgetett. Angela azt állította nővérének, Toni Kofoednek, hogy férje a pornográfia megszállottja, és több viszonya is volt. Évekkel korábban Angela arról is beszélt a testvérének, hogy férje megpróbálta bedrogozni. „Amikor rájött, hogy mit tervez, James azt mondta neki, hogy öngyilkos akart lenni, és azért akarta elkábítani őt, hogy ne próbálja meg leállítani” – mondta Toni.

A férfi rendelője is a csőd szélére került. Ráadásul több ezer dollárt vesztett Las Vegasban. Üzlettársa, Ryan Redfearn arról számolt be a rendőrségnek, hogy 2020-ban megvásárolta a James praxisának 100 százalékát, hogy elkerülje a csődöt.

Arzén és cián

2023 márciusának elején a 43 éves Angela folyamatos rosszullétek miatt került kórházba, de az orvosok értetlenül álltak a tünetei előtt. Amikor SMS-t írt a férjének arról, hogy nem találják a rosszullétei okát, James ezt válaszolta: Ha nem a feleségem lenne, akkor ez egy szórakoztató rejtvény lenne, amit meg kell próbálni kidolgozni!” A nőt hazaküldték ugyan, de  március 15-én ismét bekerült a Colorado Egyetem kórházában. A nőnek több rohama volt, és a szervei folyamatosan kezdtek leállni. Három nappal később Angela meghalt.

A rendőrség már másnap letartóztatta 45 éves férjét, akit a neje meggyilkolásával vádaltok. A hatóságok gyanúja szerint folyamatosan mérgezte Angela reggeli turmixait. A mérgezést a boncolást végző szakértő is megállapította.

A nyomozók úgy vélik, hogy James 2023. február 27-én, vagy napokkal korábban kezdte tervezni Angela meggyilkolását. Ekkor rendelt ugyanis arzént, és az internetes keresési előzményeiben olyan mondatokat találtak, mint a: „Hány gramm tiszta arzén öl meg egy embert” és „Kimutatható-e az arzén a boncolás során?” A hatóságok állítása szerint James március 9-én még ciánt is rendelt, amit aztán elvitte a fogorvosi rendelőjébe. Itt azonban később az egyik munkatársa megtalálta, és jelentette a rendőrségnek az esetet.

James Craig fogorvos

James Craig (Fotó: https://www.auroragov.org/)

Angela több mint 3 millió dolláros életbiztosítással rendelkezett, amit férje és gyerekei kaptak volna meg halála esetén. Mint később kiderült, James egy szeretőt is tartott, akivel egy Las Vegas-i kongresszuson találkozott.

James Craig esetét augusztus 29-én tárgyalja a bíróság.

Közben megszólalt Karin Cain, aki a férfi állítólagos szeretője volt. „Csak pár héttel a neje halála előtt ismertem meg. Ha tudtam volna, hogy még mindig nős, soha nem keveredtem volna bele ebbe a kapcsolatba. Nem miattam ölte meg a nejét, nem is terveztünk közös jövőt” – magyarázta a nő.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top