nlc.hu
Aktuális

Sorsjegyekkel élt vissza egy lottózás

573 sorsjegyet kapart le fizetés nélkül egy lottózóban dolgozó nő

Másfél millió forintos sikkasztással vádolják.
sorsjegy

A Fonyódi Járási Ügyészség nagyobb értékre, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a negyvenes éveiben járó nővel szemben, aki közel 1,5 millió forintot sikkasztott a lottózóból, ahol dolgozott – számolt be az ügyeszség.hu.

Az asszonynak anyagi nehézségei támadtak, ezen úgy próbált meg segíteni, hogy 2021 decembere és 2022 májusa között 573 darab, összesen 1 120 000 forint értékű sorsjegyet kapart le anélkül, hogy azok ellenértékét kifizette volna, mivel abban bízott, hogy ilyen módon nagyobb összegű nyereményhez fog hozzájutni, és abból rendezni tudja a hiányt. Azért, hogy mindezt a főnöke előtt leplezze, a nyeretlen sorsjegyeket megtartotta, és azokat a leltárjelentésekben meglévőként tüntette fel.

Ezenkívül a lottózó 2022 májusi forgalmából több mint 300 ezer forintot is elvett, így összesen közel 1,5 millió forintos kárt okozott. A nyomozás során azonban teljes egészében megtérítette az okozott kárt.

Az elkövetett bűncselekmény miatt akár 5 év börtön is kiszabható A bűnösségét beismerő nőre most felfüggesztett börtönt kértek.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top