nlc.hu
Aktuális

Fotók az 2023. augusztus 20-i budapesti tűzijátékról

Fényfestés, lézershow, gigantikus kereszt drónokból – Ilyen volt az augusztus 20-i budapesti tűzijáték

A pirotechnikai effektek mellett csaknem 900 drón keresztet formázott a levegőben a 2023-as budapesti tűzijátékon.
Tûzijáték Budapesten az államalapítás ünnepén, Szent István napján, 2023. augusztus 20-án. Elõtérben az Erzsébet híd.

Rendben lezajlott vasárnap este az augusztus 20-i tűzijáték Budapesten, amely idén is a legnagyobb volt Európában, csak a tűzijátékshow – programok nélkül – 1,4 milliárd forintba került.

  • A programban 34 ezer pirotechnikai effekt, fény- és lézerjáték, épületfestés, a Duna vízén elterülő, tűz alkotta virágszőnyeg, illetve közel 900 drón szerepelt.
  • A tűzijáték rakétáit 230 indítási pontról – köztük 7 folyami uszályról és 65 pontonról – lőtték fel a Margit híd és a Petőfi híd közötti folyószakaszon, valamint a Szabadság és az Erzsébet hídon.
  • A tűzijáték része volt a drónshow, amelyben összesen 896 pilóta nélküli repülőeszköz formált alakzatokat a magyar történelem jelképeiből, a többi között keresztet és koronát.

A hivatalos tájékoztatás szerint a zenei aláfestéssel és szöveges narrációval kiegészülő ünnepi tűz- és fényshow ezúttal is a magyarság sorsfordító történelmi eseményeit keltette életre, középpontjában azzal a meghatározó mozzanattal, amikor Szent István király a koronát és Magyarországot Szűz Máriának ajánlja fel.

Kattints a képre, és nézd meg, milyen volt a 2023-as budapesti tűzijáték!

Tûzijáték Budapesten az államalapítás ünnepén, Szent István napján, 2023. augusztus 20-án. Háttérben a Budapest Eye óriáskerék és a Szent István Bazilika.
Megnézem
Összes kép (15)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top