nlc.hu
Aktuális

Lesújtó felmérés készült az újpesti fiatalokról

Lesújtó felmérés: az újpesti középiskolások 21 százalékát bántalmazták szexuálisan

A felmérés készítőit is megdöbbentették az eredmények.
Lesújtó eredményt hozott egy középiskolás felmérés Újpesten.

Ifjúságsegítő programot indít az újpesti önkormányzat, miután lesújtó eredménnyel zárult egy nyáron végzett felmérés – írja a 444. Mint írják, a kérdőívet 1007 újpesti középiskolás töltötte ki, a válaszaikból pedig az derült ki, hogy 21 százalékukat bántalmazták már szexuálisan, 35 százalékukat verbálisan, 15 százalékukat pedig testileg is.

A lap a felmérés kapcsán beszélgetett Bedő Katával, Újpest alpolgármesterével, valamint a felmérést készítő ifjúsági referenssel is, akik nem titkolták, megdöbbentek az eredményeket látva. „Újpest nagyon jó terep volt a felmérésre, mivel a lakosság, illetve az oktatási intézménybe járó diákok életkörülményei elég vegyesek, ezért átfogó képet lehet kapni arról, mivel nézünk szembe” – nyilatkozta a felmérést készítő ifjúsági referens, Andula Zsuzsanna, aki hozzátette azt is,

szerinte ez országos probléma. „Nem gondolom, hogy Újpest ilyen szempontból kivétel lenne.”

Míg az ifjúsági referens szerint ijesztő, hogy a válaszadó gyerekek milyen nagy hányadánál nincs „semmilyen úgynevezett ártalom az értelében”, az alpolgármester számára a legmegdöbbentőbb az volt, mennyi mentális zavarral küzdő él a családokban.

Az önkormányzat a felmérés hatására létrehoz egy ifjúsági mentálhigiénés centrumot, hogy segíthessenek a nehézségekkel küzdő kerületi fiataloknak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top