nlc.hu
Aktuális

Jenni Hermoso jogi úton vesz elégtételt zaklatása miatt

Jenni Hermoso jogi úton vesz elégtételt a női futball vb-döntő botrányos csókja miatt

Jenni Hermoso jogi panaszt nyújtott be a spanyol labdarúgó-szövetség elnökének zaklatással felérő csókja miatt.

Luis Rubiales a spanyol labdarúgó-szövetség elnöke szájon csókolta Jenni Hermoso labdarúgót a spanyol válogatott vb-döntős győzelme után. A csók a nő szerint nem volt konszenzusos. Rubiales szerint a csók “kölcsönös és “konszenzusos” volt, a FIFA ideiglenesen mégis felfüggesztette tisztségéből. Hermoso feljelentése után a 46 éves férfi ellen büntetőeljárás indulhat.

Luis Rubiales, a Királyi Spanyol Labdarúgó-szövetség elnöke megcsókolja Jenni Hermoso spanyol labdarúgót a 2023-as FIFA női világbajnokság döntője, a Spanyolország–Anglia mérkőzés után az ausztráliai Sydneyben

Luis Rubiales, a Királyi Spanyol Labdarúgó-szövetség elnöke megcsókolja Jenni Hermoso spanyol labdarúgót a 2023-as FIFA női világbajnokság döntője, a Spanyolország–Anglia mérkőzés után az ausztráliai Sydneyben (Fotó: Profimedia/ IMAGO)

Augusztus 29-én a spanyol ügyészség előzetes vizsgálatot indított

annak kiderítésére, hogy az eset szexuális zaklatásnak minősül-e. A spanyol legfelsőbb büntetőbíróság akkor azt mondta, hogy a 33 éves Hermoso kijelentéseinek „egyértelmű voltára” tekintettel megindítja a vizsgálatot, mondván, hogy „meg kell határozni azok jogi jelentőségét”.

“Tekintettel Jennifer Hermoso nyilvános kijelentéseire, a Luis Rubiales által ellene elkövetett szexuális aktus nem volt konszenzusos” – áll a közleményben. “A szexuális zaklatás, zaklatás vagy szexuális visszaélés miatti eljárás lefolytatásához a sértett félnek vagy jogi képviselőjének pert kell indítania, vagy az ügyészséghez kell fordulnia.”

Hermoso kedden nyújtotta be panaszát.

Rubiales a botrány óta többször is elutasította, hogy lemondjon posztjáról. Pénteken a spanyol nemzeti sportbíróság (TAD) szabálysértési eljárást indított Luis Rubiales ellen, és úgy ítélték meg, hogy “súlyos szabálysértést” követett el azzal, hogy megcsókolta Hermosót.

Eddig 81 spanyol játékos, – köztük mind a 23 vb-győztes – úgy nyilatkozott, hogy nem lép pályára újra a csapatban, amíg Rubiales irányít. A spanyol női válogatott szeptemberben az UEFA Nemzetek Ligája selejtezőjében játszik, szeptember 22-én és 26-án pedig Svédország és Svájc ellen lép pályára. Kedden menesztették a vb-győztes spanyol vezetőedzőt, Jorge Vildát – akit Rubiales közeli szövetségesének tartanak -, utódjaként pedig Montse Tomé-t nevezték ki.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top