nlc.hu
Szabadidő

Felfüggesztette a FIFA a spanyol szövetség elnökét, Luis Rubialest

Tovább dagad a csókbotrány: felfüggesztette a FIFA a spanyol szövetség elnökét

A fegyelemi eljárás csak később zárul le.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) fegyelmi bizottsága ideiglenesen eltiltotta a sportággal kapcsolatos mindennemű hazai és nemzetközi tevékenységtől Luis Rubialest, a spanyol szövetség (RFEF) elnökét, az európai szövetség (UEFA) alelnökét. Az ideiglenes felfüggesztés kilencven napra szól, közben a testület fegyelmi eljárást folytat a sportvezetővel szemben.

“Teljes mértékben tiszteletben tartjuk a FIFA döntését. Megerősíti a kormányunk álláspontját, és azt, hogy az ügyben a megfelelő utat választottuk, ami megegyezik a nemzetközi labdarúgás legmagasabb szintjeinek álláspontjával. Tehát a spanyol kormány a helyes utat választotta” – szögezte le az ország sportért felelős minisztere, Victor Francos.

A spanyol győzelemmel zárult világbajnokság múlt vasárnapi éremátadó ceremóniáján Rubiales megfogta a támadójátékos Jennifer Hermoso Fuentes fejét és szájon csókolta. A napról napra egyre jobban dagadó botrány miatt azt várták, hogy Rubiales pénteken bejelenti lemondását, ehelyett közölte, a posztján akar maradni, az RFEF pedig jogi lépésekkel fenyegette meg Hermosót, aki korábban azt mondta, nem járult hozzá a csókhoz.

Luis Rubiales itt éppen Rocío Gálveznek gratulál a győzelem után

Luis Rubiales itt éppen Rocío Gálveznek gratulál a győzelem után. (Fotó: FRANCK FIFE / AFP)

A vb-győztes spanyol válogatott játékosai leszögezték, addig nem játszanak nemzetközi meccseket, amíg Rubiales áll a szövetség élén, illetve a spanyol női labdarúgó-válogatott edzői közül egy kivételével mindenki lemondott a csókbotrányt követően. Válaszul szombaton a spanyol labdarúgó-szövetség közölte, hogy jogi lépéseket tesz Luis Rubiales elnök védelmében.

Mindeközben pedig a BBC azt írja,  belső vizsgálatot indít a spanyol labdarúgó-szövetség, és aktiválták a szexuális erőszakról szóló protokolljukat. “Az események kivizsgálása folyamatban van, ezért minden érintett személy magánéletéhez és méltóságához való jogának maximális tiszteletben tartását követeljük” – áll a szövetség által közzétett levelében.

(via MTI/hvg.hu/Eurosport)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top