nlc.hu
Életmód

Sztrájkolnak a spanyol női focisták

Nem lépnek pályára a spanyol nő focisták, amíg Rubiales le nem mond

Luis Rubiales a spanyol futballszövetség elnöke orvul szájon csókolta az egyik világbajnok spanyol játékost. A focistáknál betelt a pohár.

Napok óta forr Spanyolország, miután Luis Rubiales a spanyol futballszövetség elnöke a női labdarúgó világbajnokságon aratott győzelem utáni ünneplésben orvul szájon csókolta az egyik játékost, Jennifer Hermosót.

Luis Rubiales, a Királyi Spanyol Labdarúgó-szövetség elnöke megcsókolja Jenni Hermoso spanyol labdarúgót a 2023-as FIFA női világbajnokság döntője, a Spanyolország–Anglia mérkőzés után az ausztráliai Sydneyben

Luis Rubiales, a Királyi Spanyol Labdarúgó-szövetség elnöke megcsókolja Jenni Hermoso spanyol labdarúgót a 2023-as FIFA női világbajnokság döntője, a Spanyolország–Anglia mérkőzés után az ausztráliai Sydneyben (Fotó: Profimedia/ IMAGO)

Rubiales persze mentegeti tettét,  miközben már a spanyol miniszterelnök is azt mondja, a bocsánatkérés nem elég, szerinte elfogadhatlan, amit Rubiales tett. „Ez azt mutatja, hogy országunkban még hosszú út áll előttünk a nők és férfiak közötti egyenlőség terén. Rubiales úr bocsánatkérése nem elég, pontosabban kell tisztáznia, hogy mi is történt” – tette hozzá. 

Jennifer Hermoso csapattársai, a friss vb-győztesek pedig egyértelműen fogalmaztak a SkyNews szerint: addig nem lépnek pályára, amíg a focielnök le nem mond.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top