nlc.hu
Aktuális

Földrengés Marokkóban

Óriási erejű földrengés rázta meg Marokkót, több százan meghaltak

6,8-as erősségű földrengés volt a marokkói Magas-Atlasz-hegységben. Egy helyi tisztviselő szerint a legtöbb haláleset a nehezen megközelíthető hegyvidéki területeken történt.

Hatalmas, 6,8-as erősségű földrengés volt a marokkói Magas-Atlasz-hegységben péntek késő éjjel, a rengés többek között a Marrákesben is hatalmas pusztítást okozott, több városban is összedőltek az épületek, a hatóságok közlése szerint pedig legalább 296 ember meghalt – írja a Telex.

Földrengés Marokkóban

(Fotó: Getty Images)

Marrákesben, az epicentrumhoz legközelebb eső nagyvárosban az Unesco világörökségi helyszínnek számító óvárosban néhány épület összedőlt, és egy mecset minaretje is megrongálódott. A marokkói belügyminisztérium szombaton kora reggel közölte a péntek 23.11-kor bekövetkezett földrengés után, hogy legalább 296 ember halt meg a rengés központjához közeli tartományokban. Emellett 153 sérültet szállítottak kórházakba kezelésre.

A The Guardian cikke szerint egy túlélő arról beszélt, hogy jó 20 másodpercig rengett a föld. A marokkói geofizikai központ szerint 7,2-es földrengés volt, az amerikai földtani intézet viszont 6,8-as erősséggel regisztrálta a rengést.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top